Oameni inconstienti…

Azi-dimineata am fost martora la un masacru si, desi mi s-a rupt sufletul, nu am putut face nimic.

Ce mi-a placut intotdeauna la zona mea (zona in care locuiesc) a fost că era plina de copaci. Primavara, ador primavara la mine in zona, e minunat să vezi cum incep să înverzească toate în jur, de la iarba micuță de pe spațiile verzi, pană la cei mai înalti copaci. Parcă tot aerul se schimbă.

Ca să nu mai zic că vara, când sunt căldurile lu’ pește, urmare tot a comportamentului nostru nechibzuit față de Pământ, era o adevărată plăcere să ajung la mine în zonă, la adăpostul copacilor mei.

Totuși, să revenim la azi-dimineață: cum stăteam eu liniștită în casă, numa ce am auzit niște sunete de drujbă. Când mă uit pe geam, niște muncitori, nu ai primăriei pentru că aveau mașini cu număr de Satu Mare, tăiau copacul de lângă geamul meu de la balcon. Am fost șocată, da, dar m-am gandit că asta e na, poate erau prea mari și era nevoie să facă asta. Deși, logic gândind, cine a mai pomenit să cureți copaci în ianuarie? În fine, irelevant.

Am plecat de acasa, nemulțumită, da, dar resemnată. După vreo 2 ore… 3… m-am întors acasă. Atunci… șoc: tăiaseră aproape de tot toți copacii care reveneau blocului meu, NUMAI blocului meu. Bineînțeles că am început să bombănesc și să gândesc nu bine la adresa primăriei, când am realizat adevărul crud: nu primăria e de vina. Vecinii mei sunt proști.

Cineva… un deștept din bloc… sigur a făcut reclamație că sunt prea mari copacii și ăia de la primărie, serviali, au venit și au ciopârțit toți copacii noștri, copacii mei. Asta fără să se gândească la cât bine făceau copacii ăia: la umbra pe care ne-o dau vara și la oxigenul suplimentar. Sunt sigură că de vină sunt colocatarii mei pentru că ar fi complet ilogic ca ăia de la primărie să fie de vină din 2 motive clare:

1. Copacii nu se curăță în ianuarie

2. Primăria nu ar fi tăiat doar copacii din fața blocului meu

Corectă logica mea, nu?

Titlul meu era oameni inconștienți. Nu cred că este necesar să explic de ce mi-am numit articolul așa. Acum totuși, când stau și reflectez, îmi dau seama cât suntem de risipitori și de inconștienți noi, ca și specie. Teoretic suntem cea mai deșteaptă specie de pe Pământ, dar practic suntem praf. De ce nu ne gândim că oricum trăim ca într-un borcan și singurul lucru care mai ține pereții borcanului sunt copacii și plantele care oferă oxigen? Chiar vrem să ni se spargă borcanul, care oricum e subțiat pe alocuri? Că dacă ni se sparge, numa bine, oricum sunt eu cam albă un bronz carbonizat m-ar prinde numa bine.

Vai și amar!

2 thoughts on “Oameni inconstienti…

  1. tim says:

    asta cam asa e,hai sa ne taiem tot de pe langa casa..ca na,
    sa se deschida….Si eu consider o prostie chestiile astea,in loc sa mai plantam ceva,hai frate sa taiem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.