Lansare de carte: Cartea nasoaselor

Lansare de carte

Unul dintre aspectele care imi plac cel mai mult la blogul este ca imi da posibilitatea sa particip la tot felul de evenimente. Astfel, saptamana trecuta am fost invitata la libraria La doua bufnite, unde Alexandra Rusu a lansat volumul Cartea nasoaselor. Si pentru ca astfel de evenimente trebuiesc savurate alaturi de prieteni, eu m-am bucurat de aceasta lansare de carte impreuna cu Dolloshka.

Lansare de carte

Am gasit un loc linistit si am asteptat cu nerabdare inceputul evenimentului. Aveam foarte multe nelamuriri cu privire la carte, iar in momentul in care Alexandra Rusu a luat cuvantul, am inteles multe lucruri. In primul rand, mi-am dat seama de ce nu am simtit deloc povestea ca fiind una pentru copii. Si imi pare extrem de rau ca ea este promovata asa pentru ca este o viziune extrem de superficiala. Din punctul meu de vedere, Cartea nasoaselor este o fresca sociala, iar lumea nu este pictata deloc in culori placute. In al doilea rand, am inteles discrepanta dintre poveste si imagini. Dupa cum a spus autoarea, imaginile reprezinta povestea asa cum a vazut-o Loreta Isac, cea care a ilustrat Cartea nasoaselor. Si luand in considerare cum vorbea Alexandra Rusu, cred ca, pentru ea, aceea era povestea adevarata. Are logica ceea ce spun aici? Cred ca da :)))).

Lansare de carte

In ceea ce priveste evenimentul, nu stiu daca timisorenii erau pregatiti pentru aceasta lansare de carte. Desi a fost ceva lume, inclusiv parinti cu copii, iar libraria La doua bufnite este o locatie foarte cute (dar despre asta vorbim cu alta ocazie). Totusi, cred ca ma asteptam la putin mai mult entuziasm din partea cititorilor. Adica eu chiar m-am bucurat super tare ca am fost invitata la eveniment si am primit autograf si toate cele. Nu inteleg de ce nu au fost mai multe persoane ca si mine.

Si pentru ca am avut ceva timp sa meditez la problema aceasta, m-am gandit sa va spun 3 motive pentru care ar trebui sa participati macar o data la o lansare de carte (dupa aceea sigur o sa mai vreti :D):

  1. Pentru ca este o oportunitate unica de a intra in lumea interioara a autorului. E ca si cand te-ai uita pe gaura cheii la el in dormitor.
  2. Pentru ca este sursa perfecta de inspiratie, chiar daca nu ai nici o treaba cu scrisul. Asculti o poveste de viata si de succes. Iar lucrul acesta te poate schimba.
  3. Pentru ca ajungi sa cunosti persoane care au aceleasi interese ca si tine. Si cine stie ce mai iese de acolo :)))

Lansare de carte

In concluzie, mi-a placut mult evenimentul si sper sa mai merg in curand la o noua lansare de carte. In plus, pot sa va spun ca mai pregatesc unele surprize cu cele doua bufnite, deci dati un subscribe ca sa fiti la curent cu noutatile.

Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.