Exerciții de echilibru

Autor: Tudor Chirilă

Mi-a plăcut la nebunie cartea asta. Am citit-o super încet pentru că nu vroiam să se termine și pentru că mi se părea că trebuie să diger cumva fiecare poveste.

Evident că am avut preferatele mele și unele care nu au fost tocmai my cup of tea, dar per total m-am simțit foarte aproape de Tudor Chirilă. Stilul în care este scrisă cartea este perfect pentru mine: sincer și direct, fără prea mari înflorituri, cu sensibilitatea care se regăsește și în cântecele lui, cu farmecul acela pe care doar Tudor Chirilă îl are. Și dacă o să spuneți acum că eu am așa un crush, deci nu sunt obiectivă, o să vă dau toată dreptatea.

Am un crush de când am auzit prima dată Vara asta, dar asta nu înseamnă că nu sunt obiectivă când vine vorba despre carte.

Cred că este imposibil să nu te regăsești într-una dintre poveștile din carte. Tudor scrie despre iubire, relații, oameni dragi, experiențe și o grămadă de alte lucruri. Scrie despre el și vocea lui este una extrem de puternică. Nu se teme să fie tranșant sau să abordeze probleme de ordin social. Și chiar dacă nu o făceam de acum, o să încep să îi citesc blogul. Trebuie!

Și acum… lista poveștilor mele preferate 😀

Femeile au nevoie de protecție, tandrețe și… (preferata mea)

21 de cuvinte (asta chiar trebuie să încerc)

La doctor

Sfârșitul stelelor

Scrisoare catre liceeni

Marea și noaptea

Sex pur

Iubirea e o ceapă

Zece asemănări între Madonna și Casa Poporului (asta e prea tare!!!!)

Știu

I love this life

Cum ratăm iubirea

Memoria trupului sau brutăreasa ucigașă

With love, Ioanna

Dumnezeu știe fizică

Moartea suferinței

Când eram copil

Dumnezeu

Iar acum în încheiere, mulțumesc Alina pentru carte și vă las cu înțelepciunea lui Tudor:

Noi spunem despre București că e un oraș urât și dăm vina pe Ceaușescu. De douăzeci de ani, Ceaușescu este mort. Iar Bucureștiul este al nostru. Cât timp ne mai putem prevela de trecut ca să justificăm un prezent pentru care nu facem nimic?

Exerciții de echilibru, pag 365, ed. Polirom 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.