Domeniul Herneacova: baby friendly, lângă Timișoara

domeniul herneacova

Când vine vorba de călătorit cu Ava suntem extrem de reticenți pentru că orice deviere de la rutina ei rezultă în extrem de multă oboseală pentru toată lumea. Cu toate acestea, suntem perfect conștienți de importanța experiențelor pentru copii. Stând doar la noi acasă, în același mediu, cu aceeași oameni, cât de mult se poate dezvolta un copilaș, până la urmă? Așa că duminică, încercând să ne adaptăm totuși la programul ei, am decis să ieșim până la domeniul Herneacova.

De ce domeniul Herneacova?

Nu am mai fost la Herneacova din 2020, dar cum Ava e mare fan animale, mai ales cai, iar mami trebuia să se intereseze de niște chestii aici, am zis că e cazul să le facem o vizită. Am decis să mergem duminică de dimineață deoarece după-masa e mult mai complicat cu programul Avei. Așa, am plecat pe la 10 și ceva, am ajuns pe la 11, Ava a dormit o tură bună pe mașină și era pregătită de distracție.

M-am bucurat să văd că de la ultima noastră vizită domeniul Herneacova s-a dezvoltat și era super baby friendly. Pe o pajiște foarte bine îngrijită era amenajată o zonă de joacă de toată frumusețea. Erau trasee făcute din lemn, butuci pe care să se cațăre copiii, topogane, căluți și șarete realizate din lemn, bârne la diverse înălțimi, porți de fotbal, mingi, chiar și păpuși. În plus, favoritele Avei, erau amenajate două movile în vârful cărora se găsea câte un cort ca și cele de indieni. Nu cred că trebuie să vă spun că activitatea favorită a Avei a fost să se cațăre pe movile, să se ascundă în corturi și după să fugă pe deal la vale, de să îmi stea mie inima în piept de emoție, că poate-poate zboară direct în cap :)))).

domeniul herneacova

Ce mai e de făcut la Herneacova

Când am obosit să stăm în zona dedicată copiilor, din ce în ce mai plină pe măsură ce timpul trecea, am dat o raită pe domeniu și am admirat caii. În primul rând pe cei ce erau în zona de antrenament. Eram ferm convinsă că nu o să mai plecăm de acolo, atât de mult i-a plăcut copilei. Poate ar trebui să luăm în considerare echitația pentru ea. Dacă dăm de o mină de aur sau câștigăm la lotto, ceva :))).

Am mers și la grajduri pentru a vedea caii și a le da mere pe care le pregătiserăm de acasă. OMG! Caii pot să fie foarte scary atunci când vor neapărat măr :))). Nu că asta ar fi speriat copila pe care eu am văzut-o de 2 ori rămânând fără degete :))). Deși fricile astea sunt mai mult în capul nostru și le inducem bieților copii. M-am abținut eroic să nu fac acest lucru. Așa cum mă abțin de fiecare dată, chiar și atunci când e vorba de păianjeni, pe care îi detest absolut.

domeniul herneacova

Revenind la subiect. Acum nu mai sunt atât de ferm convinsă că aveam voie să dăm mere cailor, deci nu vă încurajez să faceți acest lucru, deși la cum reacționau ei, cred că multă lume o face :))).

Nu ne-am plimbat cu șareta și nici nu am încercat parcul de aventură pentru că Ava e prea mică și eu prea gravidă :)))). În schimb, am băut cafea bună și am mâncat clătite delicioase de la Clătite pe roți. Am încercat și limonada. A fost ok, dar nu senzație. Și pentru că ne-a prins prânzul pe acolo, am stat la coadă în zona de barbeque și ne-am luat niște mici, aripioare și cartofi prăjiți. Dacă tot eram afară, măcar să mâncăm ceva la grătar, nu?

domeniul herneacova

Prețuri și alte treburi organizatorice bine de știut

Ca să trecem și la o parte ceva mai practică, iată câteva prețuri practicate pe domeniul Herneacova:

  • Intrarea costă 15 lei de persoană. Pentru copii nu știu exact cum stă treaba, dar noi pentru Ava nu a trebuit să plătim.
  • Clătitele sunt 15 lei bucata, lattele e 14 lei, iar limonada 16 lei.
  • Plimbarea cu șareta e 100 lei pentru două persoane.
  • Prețurile la barbeque nu știu să vi le spun detaliat (în afară de sucul la jumate care sigur e 10 lei), dar noi pentru 2 porții de cartofi, 2 aripioare, 6 mici, o bere și un suc am plătit 94 de lei.

Partea faină la domeniul Herneacova e că nu te obligă să consumi de la ei. Am văzut o grămadă de oameni cu sandwich-uri sau cu lăzi frigorifice. O grămadă de lume avea pături. Toți aveau recipientele proprii cu apă, mai ales familii cu copii. În schimb, există o mulțime de zone pentru mâncat pe care le poți folosi gratuit. Băile sunt curate și bine îngrijite. Există spații în care poți schimba copiii mici. Coșuri de gunoi sunt la tot pasul. Și am văzut câteva căsuțe care arătau tare bine și în care cred că te poți caza.

domeniul herneacova

All in all, dacă aveți chef de o ieșire în natură, cu sau fără copii, domeniul Herneacova este un loc pe care vi-l recomand. Doar aveți grijă atunci când alegeți momentul vizitei pentru că în anumite perioade este mai aglomerat decât în altele. De exemplu, duminica de dimineață e minunat, dar după ora 1 începe să se umple (după cum e de așteptat).

Mai multe detalii despre domeniul Herneacova găsiți aici. Articolul acesta nu este sponsorizat în nici un fel. Este doar mica mea contribuție la bunăstarea generală a cititorilor care caută să evadeze în natură.

Untold 2018

P.S. Dacă sunteți în căutare de inspirație pentru călătoriile viitoare, aruncați o privire aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.