Copiii au luat-o razna

Nush ce se întâmplă cu lumea asta, dar se duce de râpă.

Când mă gândesc la umanoizi cu varsta cuprinsă între 13 și 15 ani, încă mă mai gândesc la copii. Poate greșesc având în vedere că în ziua de azi fetele sunt considerate ciudate daca mai sunt virgine la 15 ani, iar de băieți nici nu mai vorbesc. Dar nu asta mă îngrijorează acum.

Din ce în ce mai mulți copii se sinucid. Deja mi-e și groază să mă uit la știri, nu că înainte nu-mi era. Cum să îți pui capăt zilelor la nici 15 ani? Nici măcar nu ai apucat să trăiești cine știe ce până la vârsta asta și tu deja te omori. Și din cele mai tâmpite motive: că îi pedepsesc părinții și nu mai au voie la calculator, că au note mici și sunt certați acasă sau, my personal favorite, pentru că s-au îndrăgostit de nu știu ce prof sau profă și ăla nu le împărtășește sentimentele (am depășit puțin vârsta, dar nu mai contează acum).

În ziua de azi e de-a dreptu o teroare să ai copii. Mie îmi plac copiii mici la maxim, dar am început să mă întreb serios dacă e bine să am și eu ai mei. De ce? Simplu: nu mai ai voie să îi bați (și aici nu mă refer la a-i omorî sau la cruzime, dar să-i tragi un pic de urechi sau 2 palme la fund nu au omorât niciodată pe nimeni), oricât de multe ai face pentru ei, nu sunt recunoscători, sunt din ce în ce mai închiși în lumea lor virtuală (visează numa calculator și Doamne ferește să-i iei de la iubirea lor) și dacă fac vreo tâmpenie, toată lumea dă vina pe tine, că doar tu nu i-ai educat bine.

Având în vedere toate astea, de ce să mai fac copii? Să am pe cine plânge după 15 ani că l-am certat și el s-a spânzurat? Sau să aibă cine să mă omoare pe mine pentru că nu l-am mai lăsat la calculator? Serios.

Știu că nu sunt toate negre. Mulți copii sunt cuminți și normali.

Dar atunci, cine e de vină pentru cei mai puțin sănătoși la cap? Părinții? Calculatorul? Societatea?

Cum o să-mi dau eu seama ce trece prin capul copiiilor mei? Că gânduri încă nu știu să citesc. Deci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.