Clătite americane

Am fost fascinată de genul acesta de clătite mult timp şi am reţeta de mult timp, dar e o reţetă ale cărei ingrediente pot fi adaptate. Da, ţi se dau nişte ingrediente şi nişte gramaje, dar ideea e ca în final compoziţia să fie bună la gust şi fluidă. În rest, vă puteţi juca practic cu gramajele, în funcţie de cât de multe clătite vreţi să faceţi.

Ingredientele sunt următoarele:

450 g făină

2 pliculeţe praf de copt

puţină sare

3 ouă

6 linguri cu vârf de zahăr

450 ml lapte

3 linguriţe margarină

La ingredientele astea mai puteţi adăuga chestii suplimentare pentru gust. Eu, de exemplu, am pus de data aceasta fulgi de ciocolată şi pere tăiate mărunt. Ideea e să fie ingredientele suplimentare cât mai puţin zemoase, ca să nu vi se lipească de tigaie şi relativ plate :P.

Ingredientele se amestecă, mai întâi lichidele apoi solidele şi ta-dam… vă apucaţi de cop :P.

Poze n-am, dar sper că descrierea mea e suficientă ca să vă stârnească interesul. Reţeta e super simplă şi rezultatele foarte satisfăcătoare. Plus că le puteţi mânca aşa simple, cu zahăr pudră, miere, îngheţată sau orice fel de topping.

Poftă bună!

3 thoughts on “Clătite americane

  1. Cristina says:

    NU neaparat zemoase in general tot ce pui dulce (exemplu zaharul) se lipeste de tigaie… eu m-am obisnuit sa nu pun nimic dulce in blat, dar compozitia pentru umplutura sa fie cat mai dulce incat sa am un echilibru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

În 10 ani de blogging am învățat 10 lecții prețioase care sigur te vor inspira.
Descoperă-le în primul meu ebook!
Descarcă gratuit ebook-ul
"Pierdută în blogosferă"