Buget? Ce buget?

Imi place cum preocuparea principala a minunatilor nostri conducatori este de cateva saptamani bugetul si cum inca nu au rezolvat nimic. Toti spun: Nu avem bani! Nu avem de unde taia! Sa dam mai mult intr-un loc inseamna sa luam din altul! Cum sa facem asa ceva?

Stau ei, se socotesc si, deodata, se trezesc la realitate: avem nevoie de mai multi bani. Avem nevoie sa economisim. Si cum oare sa facem asta? Hm… sa reducem pensiile. Da-i incolo de pensionari, oricum sunt prea multi, numa bine mor si facem economie si mai mare. Bun, aici am economisit.

Stai… ca am mai facut si reforma la pensii, am facut fonduri private, le luam la aia veniturile si primim mai mult. Minunat! Dar, vai, e UE pe capu nostru. Nu putem de aici. Sacu asta e legat bine. Niste tampiti si astia de la UE. Ce stiu ei cum e in Romania asta?

Revenind la buget. De unde sa mai luam? A… stai ca avem bugetari. Le-am dat deja cateva zile fara plata. Am facut ceva economii. Nu ne-am ales cu nici o greva. Deci putem sa mai intindem putin. Hai sa le mai dam niste zile libere. Sa plece in concediu, frumos, la munte… a… stai ca nu le dam si banii… asta e, treaba lor. Lasa ca nu mor acuma.

Ce ne-a mai ramas? Cam atat cu economiile.

Sa vedem totusi care ar fi trebuit sa fie primul pas? Oare cum a castigat Traian Basescu alegerile? Ce a promis el si cum a fraierit 5 milioane de oameni sa-l voteze? A… a promis ca reduce numarul de parlamentari. Da, tin minte asta. Si cred ca mai putin cu 100 de parlamentari, avand in vedere salariile lor mari, ar fi ceva economie la buget. Nu? Dar ce mai conteaza acum? Ce s-a spus, s-a spus. presedintele oricum nu mai are nimic de pierdut pentru ca nu mai poate candida din nou peste 5 ani. Acum poate face hararipu cu Romania asta.

Trist, dar adevarat pana la urma. Buget inca nu avem. O ducem din ce in ce mai greu. Dar ce mai conteaza? Noi sa fim sanatosi. Ca si daca ajungem la spital, e vai si amar :P.

Tot ce pot sa spun e: Romanie, cum te hurui! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.