Brioşe cu fructe

briose

A trecut ceva timp de când nu am mai încercat o reţetă nouă, dar când am văzut reţeta de aici nu m-am putut abţine, mai ales că aveam nişte forme noi nouţe de brioşe pe care îmi doream foarte mult să le folosesc. Rezultatul pot spune că mi-a depăşit aşteptările şi am decis să îl împart cu voi.

Reţeta e destul de simplu de realizat, însă trebuie să vă spun că eu am adaptat-o puţin faţă, în primul rând pentru că nu aveam ce face cu atât de multe brioşe. Mai bine mai fac altă dată proaspete :D. O să vă spun totuşi cantităţile iniţiale şi decideţi voi dacă le înjumătăţiţi sau nu.

De asemenea, în reţeta originală erau folosite fructe de pădure, de care eu nu am dispus şi pe care le-am înlocuit cu piersici şi mere. Deci puteţi folosi şi voi fructele pe preferate.

Acum, să trecem la treabă 😛

Ingrediente:

1/2 cană de unt moale (să nu îl folosiţi scos din frigider pentru că vă vine rău până îl omogenizaţi)

1 cană de zahăr

2 căni de făină

1 1/2 linguriţă praft de copt

1/2 linguriţă sare

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie (puteţi folosi şi altfel de esenţă dacă preferaţi. Eu, de exemplu, am folosit de portocale)

1/2 cană de lapte

2 linguri de iaurt

2 căni de fructe (dacă sunt fructe de pădure, le lăsaţi aşa cum sunt, dar eu am tăiat cubuleţe merele şi piersicile)

ingrediente briose

Modul de preparare:

Mai întâi porniţi cumptorul care trebuie să fie deja cald când puneţi brioşele.

Apoi, se amestecă făina cu praful de copt şi sarea într-un bol mic.

Fructele se pun într-o strecurătoare şi peste ele se presară amestecul de făină (vreo 2 linguri pline), astfel încât toate fructele să fie acoperite. Făcând aceasta ele nu o să ajungă toate pe fundul brioşelor (şi chiar funcţioneză trucul).

Într-un alt bol amestecaţi untul cu zahărul (cel mai uşor e să folosiţi mixerul), apoi adăugaţi ouăle şi esenţa de vanilie, iaurtul şi laptele. În final, adăugaţi amestecul de făină.

Cu o lingură, încorporaţi fructele în aluatul rezultat, având grijă să nu le zdrobiţi dacă sunt fructe mai moi.

În formele pregătite în prealabil puneţi compoziţia, având grijă ca fiecare formă să fie plină pe 2/3. Nu ştiu să vă spun cum ar trebui pregătite formele pentru că ale mele sunt din silicon (şi super drăguţe :D) şi nu a fost nevoie să pun făină sau nimic în ele :D.

Se pun la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute. Totuşi, nu vă culcaţi pe-o ureche şi verificaţi din când în când să nu se ardă.

briose

Poftă bună!

(Imi pare rau ca nu sunt cel mai bun fotograf de mancare, dar promit sa ma straduiesc mai mult :D)

4 thoughts on “Brioşe cu fructe

    • Andra says:

      Oana, eu sunt foarte multumita de ele. Rezista foarte bine la caldura si sunt foarte usor de curatat. Nu se lipeste de ele nimic, chiar daca nu pui faina sau ulei. Singurul meu regret e ca am cumparat un singur set :)))
      Sabrina, sa imi spui cum iti ies 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.