7 Comments

 1. Hehe, te-nteleg foarte bine, ca nu demult m-am intors si eu dintr-o saga muntoasa de Fagaras, Ceahlau, si Bucegi. :))
  In Retezat eu am urcat pana la lacul Bucura, acum vreo 3-4 ani, cred, si a fost prima mea urcare mai serioasa EVER. Nu credeam ca o sa reusesc, dar ai dreptate.. cand esti acolo, n-ai ce sa mai regreti.
  Cu coborarea iti spun ca nu-i un mit. 😛 Eu n-am absolut nici o treaba la coborare, cu exceptia faptului ca sunt inceata fiindca mi-e frica sa nu alunec. In rest, sa fie coborare! :)) 😛

   • Nu, nu au picioarele tale o problemă, și prietenii cu care am fost acum la munte în concediu ziceau același lucru. Pur și simplu e configurația personală 😛 Dar sigur nu e un mit! :))

 2. dam167

  La Poiana Pelegii se ajunge aproape cu orice mașină, dacă ai grijă în 2-3 locuri unde e mai greu drumul. Dacă mașina e plină, eventual dați jos pasagerii până treci de ele. De la Poiana Pelegii faci de la 1.5 la 2.5h (depinde de condiția fizică) până la lacul Bucura, iar de acolo cam 2-3h până pe vârful Peleaga – nu știu cum e aia cu jumătatea de oră. Traseul până la Bucura e relativ ușor, iar acolo se poate campa și este și punct salvamont.

  Eu aș spune că e mai ușor bine să faci trasee de la Bucura pentru că de acolo ai mai puțin de mers.
  Trasee relativ ușoare de la Râușor sunt Râușor – Refugiul Ștevia – Lacul Ștevia și Râușor – Șaua Lolaia – Vârful Lolaia.

  Traseele se pot vedea pe retezat.ro.

  • Iti multumesc pentru clarificari. Dupa ce m-am consultat cu persoanele care mai fusesera mi-am dat seama ca tinusem eu minte gresit. Am facut corecturile de rigoare. Cat despre retezat.ro, nu stiam ca site-ul exista, deci trebuie sa iti multumesc si pentru acest detaliu. Esti un fan al Retezatului?

   • dam167

    Sunt atras de munte de când mă știu, iar în Retezat am ajuns prima dată în 2005 și de atunci tot merg în zonă. Nu am făcut nu știu ce trasee și nu am cucerit vârfuri prea multe, deși nu stau rău la capitolul condiție fizică, pentru că așa a fost să fie până acum. Am fost cazat came peste tot pe acolo și am avut norocul să stau aproape o noapte întreagă în perioada Pleiadelor la Râușor, în 2005, atunci când erau doar câteva cabane construite și nu aveau toți curent – adică era beznă și cerul noaptea era fantastic.

    Barajul Gura Apei (sau Gura Apelor) este cel mai înalt baraj din țară (168 m înălțimea maximă) iar hidrocentrala e în interiorul muntelui – se vede pe marginea drumului spre baraj intrarea. Există un drum de piatră (imediat după acel magazin de la intersecția cu drumul spre Râușor) către castelul de echilibru și se poate urca cu mașina sau pe jos – la un moment dat e o panoramă foarte frumoasă a mai multor vârfuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.