blogu lu andra

Că eu sunt cel mai mare fan al zonei din care mă trag nu mai este o surpriză pentru nimeni. Și presupun că plăcerea pe care o simt când mă plimb prin Țara Hațegului, când văd munții și simt aerul puternic în plămâni nu are cum să vă mai mire.

Azi am zis că ar fi cazul să vă arăt câteva poze ce le-am făcut cu Flavius la Gura Apei în duminica Paștilor. El nu mai fusese niciodată sus la baraj și era clar că trebuie să schimb asta. Cum s-ar fi putut altfel când este iubitul meu, iar eu am fost aici de o grămadă de ori? În plus, peisajul este mult prea frumos ca să nu se bucuri de el. 

Barajul de la Gura Apei este sus în munte și deservește hidrocentrala de la Brazi. Cum vremea nu ii mai este prea favorabilă, barajul a scăzut foarte mult, însă este în continuare o splendoare de popas. Ar fi perfect dacă zona ar fi amenajată și s-ar putea face sporturi acvatice aici sau dacă am avea măcar unde să ne cazăm pentru o noapte, dar aceasta se poate doar ceva mai jos, pe valea Râului Mare.

Totuși, mie îmi place la nebunie să vin aici pentru că mă inspiră, dar mă aduce și cu picioarele pe pământ. Mă inspiră pentru că este ditamai barajul construit de om și de câte ori îl văd îmi amintesc de ce potențial ne bucurăm fiecare dintre noi, deci nu trebuie să îl irosesc. Mă aduce cu picioarele pe pământ pentru că îmi dau seama tot timpul cât sunt eu de mică în fața măreției naturii. All we are is dust in the wind, după cum spune cântecul :P.

Deci, dacă sunteți fani ai muntelui sau vreți pur și simplu să mai ieșiți din casă, Gura Apei este destinația perfectă. Vă puteți bucura de drumul superb până aici, pe valea Râului Mare, iar după o oprire la baraj, vă puteți continua drumul spre Poaia Pelegii (până aici e mai greu de ajuns cu mașina).

Aș vrea să vin și eu cu voi, dar cum nu se poate pentru că sunt stranded la Timișoara, vă urez drum bun și vreme excelentă.

Pupici!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *