Trebuie să recunosc de la început că nu am fost o mega fană a ideii de a merge la această expoziție. În primul rând pentru că mi se părea ciudat să văd cadavre adevărate secționate și în al doilea rând pentru că mi se părea puțin cam costisitor pentru bugetul meu și pasiunea mea limitată în domeniul medicinei.

Totuși, când am primit invitația pentru a vizita expoziția, deși puțin reticentă, am zis că ar fi o chestie să mă mobilizez. Mai ales în condițiile în care a fost atât de contestată, cum puteam să nu am habar despre ce era vorba?

Vreau să vă spun că astăzi am reușit să ajung la Bastion, unde este organizat Our Body și a fost cea mai tare expoziție ever. Da, au fost unele elemente care m-au oripilat puțin, dar asta doar pentru că sunt eu mai sensibilă, ce să zic :))). Însă a fost super interesantă. Nu am crezut niciodată că o să am ocazia să văd corpul uman atât de detaliat și de profund. De la secțiuni de mușchi, creier, inimă și genitale, la boli, vedeai de toate.

Știți ce face poluarea plămânilor? Eu știu: îi face gri, iar în interiorul lor se pot forma cristale negre. Am văzut cum arată tot felul de tipuri de cancer, ceea ce m-a băgat serios în sperieți, ba chiar și fibromul uterin și creierul după un accident vascular.

Dar partea cea mai bună a venit când ne-a ajuns din urmă o tipă, medic rezident și a început să ne explice pe acolo. Știați că dacă este secționată o arteră sângele este pulverizat, iar garoul trebuie pus deasupra secțiunii, iar dacă este secționată o venă sângele curge continuu și garoul trebuie pus sub secțiune? Sau că pierderea unor vene mai mici poate fi suportată de corp, în timp ce fiecare arteră este vitală? Sau, preferata mea, că celulele din plămâni distruse de fumat se pot regenera? (nu, eu nu fumez, dar m-am bucurat pentru fumători :))))

Nu vreau să vă dau mai multe detalii pentru că trebuie să vedeți cu ochii voștri expoziția. Ceea ce puteți face cu puțin ajutor din partea mea și a organizatorilor cărora le mulțumesc pentru invitație.

Da, avem un concurs pentru voi, iar premiul este o invitație dublă la expoziția Our Body, care rămâne la Bastion până pe 24 aprilie.

Ce trebuie să faceți?

Simplu ca bună ziua: dați like acestui articol șiiiii lăsați un comentariu în care să îmi spuneți de ce vreți să vedeți expoziția. Și ca să nu spuneți că vă iau prea din scurt, aveți timp până pe 28 martie să vă înscrieți.

Câștigătorul va fi ales cu ajutorul programului random.org

Baftă!

blogu lu andra

Author

9 Replies to “Our Body la Timișoara”

  1. Sunt fascinata de functionarea corpului uman si consider ca ar fi cea mai frumoasa lectie de anatomie din viata mea.

  2. Este normal și firesc să-ți cunoști corpul. Măcar un ABC despre… iar această expoziție cred că m-ar ajuta în acest sens.

  3. Sunt pasionat de corpul uman si functionalitatile lui. As fi foarte curios cum arata unele organe ale corpului bolnave, tine de cultura generala. Mi-as dori foarte mult sa vad aceasta expozitie.

  4. Mi-as dori sa vad aceasta expozitie si sa aflu mai multe despre masinaria complexa pe care o detinem. Cred ca sunt atatea lucruri fascinante si misterioase pe care corpul uman le ascunde si aceasta expozitie ne da posibilitatea sa aflam despre ele.

  5. Dupa ce am citit postarea ta m-ai facut curioasa si vreau neaparat sa merg sa vad si eu ce oripileaza sau fascineaza lumea atat de mult 🙂

  6. Imi doresc sa vad aceasta expozitie de mult timp fiindca mi se pare foarte educativa si consider ca fiecare dintre noi ar trebui sa isi cunoasca propriul corp si modul in care acesta functioneaza.

  7. Eu vreau sa merg ca sa vad daca imi va parea rau ca mi-am ratat cariera de medic, sau ma voi chinui sa trec de la un corp la altul, hoping not to barf at every step :))

  8. Imi surade ideea de a vizita o astfel de expozitie, deoarece mi se pare a fii ceva interesant si educativ… sa vad cum functioneaza corpul uman sau sa vad cum anumite boli lasa amprenta pe om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *