Imi amintesc un moment din facultate, aveam de facut ceva sceneta si dupa ce a terminat grupa mea profesoara mi-a spus sa sunt atat de expresiva incat ar fi trebuit sa dau la teatru. Am ras atunci si am asigurat-o ca nu mi-ar placea sa invat 1000 de replici, deci nu as fi buna pentru teatru, dar ideea mi-a ramas cumva in minte. Pentru ca intotdeauna am avut a flare for the dramatic si stiu asta foarte bine. Iar daca inca nu ati inchis acest articol, vreau sa va felicit pentru ca ideea nu era sa ma laud (which I did :D), ci sa va povestesc despre o noua forma de teatru, care pare special facuta pentru oamenii ca mine: improv show.

Cafe Koultour

Prima oara cand am luat parte la un improv show a fost prin iarna, cu Alina. Habar nu aveam unde ma duce. Mi-a spus doar ca merge la teatru si cum nu prea aveam ce face pe acasa, am decis sa merg cu ea. Stiam ca urmeaza sa vad o trupa din Germania si ca mergem la Etikheta, dar nimic mai mult.

Fara nici un fel de alte asteptari decat sa vorbeasca oamenii aceia in limba engleza, ne-am pus la masa si am asteptat cuminti sa inceapa spectacolul.

Nu mica mi-a fost mirarea cand pe scena au aparut 2 barbati trecuti de 40 de ani care au inceput sa vorbeasca intr-o engleza impecabila despre ce urmeaza sa faca ei pe scena. Ne-au explicat fiecare sceneta pe masura ce se desfasura si a fost mai mult ca un joc extrem de distractiv.

Am ras vreme de 2 ore cu gura pana la urechi. Norocul meu au fost pauzele, pentru ca altfel ma prapadeam de ras. Alina ma tot tragea de maneca sa nu mai fiu atat de galagioasa :))).

La final am tinut sa ii felicit pe cei doi artisti si am ramas cu intrebarea de unde au oamenii acestia atat de multa imaginatie?

improv show

Ce presupune un improv show?

Dupa experienta Cafe Koultour am ramas profund impresionata de ideea aceasta de teatru improvizat si am mai mers la alte 2 reprezentatii de gen cu draga inima.

Dar sa va explic putin ce se intampla la un improv show.

Artistii, indiferent cati sunt, trebuie sa joace diverse scenarii in functie de indicatiile publicului. In general exista un coordonator, care pune intrebarile si stabileste contextul cu ajutorul publicului. Tot el joaca rolul de telecomanda, ca sa spun asa, atunci cand se cere. Si in rest, totul depinde de artisti. Ei fac din fiecare numar ce au chef. Singura conditie este ca oamenii sa rada.

M-as apuca si eu

Cum am tot vazut aceste piese am inceput sa observ anumite tipare (jocurile sunt destul de standard) si mi-am dat seama ca mi-ar face placere sa incerc si eu asa ceva. Adica e o chestie super creativa. Ideile trebuie sa iti vina pe loc. Si trebuie sa te adaptezi si la colegii tai de piesa. Deci nu e chiar treaba usoara.

Totusi, se pare ca ideea a prins la publicul timisorean pentru ca Ana Munteanu, impreuna cu George Dumitru, a decis sa organizeze primul curs de improvizatie din orasul de pe Bega. El va avea loc in 7 si 8 iulie, nu pot participa, din pacate, dar m-am gandit ca poate sunteti voi interesati. Aici gasiti mai multe detalii despre event si daca mergeti sa imi spuneti neaparat cum a fost. Sper sa nu fie singurul improw show curs din Timisoara pentru ca o sa fiu foarte trista.

improv show

Daca ati mai participat la astfel de spectacole, sunt foarte curioasa cum vi se par.

Pupici si ne vedem la teatru!

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *