In sarbeste, cuina inseamna bucatarie. Cand s-a deschis restaurantul omonim in Chisoda, adica super aproape de Timisoara, am inceput sa aud lucruri bune despre el. Dar numai recent am ajuns sa ma si bucur de mancarea banateana cu accente sarbesti. Si asta in compania unora dintre cei mai dragi oameni de pe lumea asta. Deci nu pot decat sa fiu profund recunoscatoare pentru ca restaurantul s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele si ale uneia dintre cele mai critice persoane pe care le cunosc atunci cand vine vorba despre mancare: Alina.

blogu lu andra

Locatie

Dupa cum spuneam, Cuina se gaseste in Chisoda, exact in centrul satului. Locuri de parcare sunt, har Domnului. Pana aici se ajunge foarte usor. Deci locatia este perfecta. Si avand in vedere ce ofera la fata locului, cred ca nu ar fi fost mai bine pozitionata nici daca era in centrul Timisoarei.

Atmosfera

Inca de la intrare, Cuina te duce cu gandul la o casa batraneasca din Banat. Mi-a placut faptul ca totul este alb si cu accente de verde. Mi-a placut streasina de stuf ce decora balconul. Mi-au placut foarte mult costumele populare ce erau expuse pe pereti. Si poate suna snob, dar chiar mi-a placut faptul ca nu prea puteai sa vii decat cu rezervare. Noi am avut noroc si am prins o masa, dar, in general, trebuie sa te asiguri ca ai unde sa stai (mai multe detalii puteti afla de pe pagina lor de Facebook).

In rest, atmosfera este foarte pasnica. Muzica populara ce se aude nu este deranjanta. Parca ai fi la masa la bunica ta fancy.

blogu lu andra

Servire si produse

Nu pot spune ca este general valabil, poate am avut noi putin ghinion, dar am dat peste un chelner care era putin cam prea arogant pentru jobul lui. A fost destul de prompt, nu pot spune ca nu. Ne-a adus imediat meniurile (niste dragalasenii in forma de gardut), a venit repede cu bauturile si relativ repede cu mancarea. S-a incurcat putin cand a venit vorba de sosul Alinei, dar trecem peste acest aspect.

Meniul este foarte variat si e greu sa te hotarasti ce anume sa mananci. Sunt o gramada de platouri, care mai de care mai apetisante. Paste, salate, pleskavita, ciorbe si alte produse traditionale, deserturi si tot felul de bauturi, as putea spune ca aici se gaseste cate ceva pentru toate gusturile.

blogu lu andra

Dupa lungi dezbateri, noi am comandat un platou sarbesc, ciorba pentru Dana, ceafa la gratar cu cartofi taranesti pentru Alina si muraturi asortate. Platoul, teoretic, este pentru 4 persoane si contine cotlete la gratar, mini mici, gordon bleu, 2 pleskavite (asta in nonsarbeasca sau nonbanateana inseaman burgeri :)))), cartofi pai si cartofi aurii facuti in cuptor.

Mancarea a fost absolut delicioasa si spun asta in deplina cunostinta de cauza pentru ca am gustat din aproape toate :)))). Pleskavita a fost mancarea mea de baza, cu cartofi aurii si conopida murata :D. Am incercat si gordonul si cotletul si mi-au placut. Alina s-a aratat destul de multumita de ceafa, iar Dana a fost super entuziasmata de ciorba ei. Cat despre mami si Flavius, ei au mancat chiar din toate si singura plangere a fost ca au nimerit ceva muraturi mai iuti.

blogu lu andra

In ceea ce priveste raportul calitate/pret, mancarea propriu-zisa nu mi s-a parut scumpa, dar sosul si painea mi s-au parut exagerate ca si pret. Adica 8 lei pentru un sos de usturoi micut, care chiar nu era mirific, mi se pare enorm de mult, iar 3.5 lei pentru un sfert de franzela intra la aceeasi categorie. Dar acestea ar fi singurele mele mentiuni negative. Nici macar de limonada cam acrisoara nu ma pot plange pentru ca nu ma durea gura sa mai cer un pliculet de zahar, daca chiar imi trebuia :D.

Per total, experienta a fost una foarte buna si chiar mi-ar placea sa mai merg aici. Mai ales ca am vazut cateva deserturi pe care as vrea sa le incerc :D.

Nota mea pentru Cuina este 9,5.

Daca ati mancat si voi ceva bun aici, nu uitati sa imi lasati un comentariu si sa imi recomandati alte preparate delicioase. Pentru mai multe sugestii si review-uri, dati un subscribe si veti afla primii pe unde am mai umblat.

Author

6 Replies to “Cuina review”

  1. Îți recomand :papanașii , clătitele și limonada de mentă (dar și cea de ananas e interesantă ) .În vacanța de iarnă trebuie să ne întâlnim la Cuina să servim o ciocolată caldă și un desert gustos !❤️

    1. Sunt curioasa daca intr-adevar ospatarii sunt o problema generala a restaurantului sau am avut noi ghinion. Pentru ca daca sunt, atunci ar trebui sa se sesizeze managerul ca sa nu aiba de pierdut din cauza lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *