Dap, am ajuns să povestesc şi despre Aqualand. Îmi pare rău dacă a durat atât, dar mi-a luat puţin să mă adun :P. Şi nu am poze pentru că am fost mai preocupată să mă bălăcesc :D, dar pe site-ul lor, adică aici.

Acum să început cu începutul. Sau cum ar zice Alina, şi am ajuns în faţă la Aqualand. De la început mi-a plăcut construcţia pentru că era destul de mare. M-a cam disperat semnul de restaurant care nu prea avea ce să caute fix pe faţadă, dar am trecut repede cu vederea.

La intrare tipa a fost foarte drăguţă. Ne-a explicat frumos că putem plăti pentru 3 ore (25 lei/adult) sau pentru toată ziua (45 lei/adult) şi că sauna e extra (adică 10 lei). A avut răbdare până ne-am hotărât, ne-a dat ceasuri, ne-a făcut instructajul şi am intrat.

Comparabil cu aqua parcurile din Ungaria (acolo am mai fost, deci nu pot compara cu alte părţoi), e mai mic, dar are totuşi destule bazine. Unul special pentru pitici, cu vreo 3 sau 4 topogane, unul cu apă ceva mai rece, unul pentru valuri (stupide, cel puţin pentru mine) şi un bazin mai mare, unde ajunge şi topoganul mare şi mai era şi un fel de circuit unde te purta apa, tu trebuind doar să pluteşti :D. Pe lângă toate bazinele astea, mai erau şi 3 jacuzzi şi sauna (evident), salonul de masaj, sala de sport şi restaurantul.

Bazinele aveau şi tot felul de… accesorii (ca să le zic aşa): paturi cu hidromasaj pe margine, ciuperci din care curgea apa şi nişte ţevi aşa care presupun că tot pentru un fel de masaj erau.

Per ansamblu, pot spune că mi-a plăcut. Majoritatea bazinelor erau suficient de calde şi nu era nici aglomeraţie. Noi am stat 3 ore şi nu ne-am plictisit, dar cred că o zi întreagă ar fi fost totuşi prea mult.

Au existat şi câteva aspecte neplăcute:

1. topoganul mare funcţiona cu program, deci când funcţiona era coadă, ca să nu mai spun că accesul se făcea pe o scară metalică, aparent şubredă.

2. în interiorul Aqualandului era personal puţin, salvamari adică. Topoganul nu îl supraveghea nimeni. De fapt majoritatea bazinelor erau foarte puţin supravegheate. Drept urmare, erau şi copii care săreau (deloc o încântare).

3. nu ştiu dacă neapărat neplăcut, adică pe mine una nu m-a deranjat, dar văd de ce ar putea fi deranjat e faptul că peretele exterior al vestiarelor era în întregime din sticlă. Şi oamenii mai pudici nu se bucură deloc să ştie că oricine se poate uita din stradă la ei ca la spectacol.

4. restaurantul era chiar restaurant. Absurd din punctul meu de vedere pentru că nimeni nu vrea să aştepte jumătate de oră după mâncare, stând în costum de baie pe un scaun de piele. În Ungaria era un fast food şi pa.

Acestea fiind spuse, mie mi-a făcut o impresie destul de bună per ansamblu şi clar m-aş mai duce. Nu mi se pare deloc scump, mai ales având în vedere condiţiile.

Cam asta e. Dacă aţi fost, sunt curioasă voi ce părere aveţi despre Aqualand Deva. Dacă nu, sper că v-am convins să îi acordaţi o şansă :D.

Author

One Reply to “Aqualand Deva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *